30 december

Sometimes life doesn't turn out the way you had it planned. Lo siento muchisimo.

Idag är årets näst sista dag, får väl se vad jag gör utav den här dagen, mestadels packning skulle jag gissa. Nyår imorgon då, i år har jag inga förväntningar alls så då får man hoppas att det blir bättre än andra år. Ska bli kul att träffa tjejerna iaf, inte träffat de sedan julavslutningen.


Hemlängtan

Ibland har jag dagar då jag får en så otroligt stark "hemlängtan" så det gör ont i hjärtat. Och med hem menar jag Arroyo de la Miel, Malaga, Spanien. Jag saknar min lilla stad där alla känner alla, där bageriet runt hörnet kunde mitt namn och mina favoritbakelser, där man kunde gå på gatan och vara helt trygg för man var omringad av sin familj, för det är precis den känslan man får i en småstad. Trots att jag var en utomstående, en liten blyg tjej från Sverige blev jag välkomnad direkt och var bara efter några månader en renodlad spanjorska utan brytning.

När man tänker på en småstad så tänker man kanske på trångsynthet, tristess, en stad där släktträden är så utbredda att det knappt får plats. Men Arroyo är inte en sådan stad. Den är underbar; det är omöjligt att ha tråkigt då man alltid kan springa över till grannen och bara prata lite, alla är öppensinnade, hela staden har å andra sidan något slags släktband med någon annan där men det gjorde det hela bara mysigt. På helgerna går alla ungdomar ut och umgås, då kunde man gå runt och mingla, upprätthålla kontakten med alla sina vänner.

Jag och Karin åkte dit en vecka i somras, till och med hon som är en liten storstadstjej tyckte det var helt underbart att vara där och hon fick direkt en superbra relation till alla mina vänner. Hon var så stolt när vi kom hem att hon är den enda som har träffat dom haha. Men back to reality I guess, nu måste jag gå och fixa lite i mitt rum.




Twilight

Jag såg Twilight igår. Orkade inte vänta tills jag hade läst ut boken. Och GAH den filmen var ju helt enkelt bäst. Så mycket romantik, tension, attractiveness! Det är svårt att ranka alla filmer man har sett då jag förmodligen har sett över 100 filmer, men Twilight står högt på min bästa-film lista just nu iaf..Kärlek till den. 2 favoritscener:

1- First kiss
2- "Sightseeing"






School

Jag har kommit på en sak..Jag tror jag är arbetsnarkoman! Jag har inte rört en skolbok på hela jullovet trots att jag har typ 5 stora saker jag ska ha avklarade till veckan efter vi börjar. Och jag börjar bli riktigt stressad över det nu! Det bara rycker i mina fingrar, men jag vet att jag måste vila upp mig om jag inte ska gå in i väggen. Om 4 dagar är det nyår, sen är det bara 8 dagar kvar innan h******t börjar igen..Förmodligen den hemskaste perioden i hela gymnasiet, yay! Så, nu  har jag lättat mitt hjärta lite, nu ska jag dricka mitt stora glas med apelsinjuice och njuta lite till av ledighet.

Hockeypulver

Haha mamma gav mig precis en Tom&Jerry påse.."Precis som när du var liten" sa hon..Ibland är hon bara för söt. Men vad hittar jag inte i denna påse om inte HOCKEY PULVER! Jag har haft cravings efter d sen jag o S pratade om d för flera månader sen, trodde de hade slutat sälja det p.g.a. risk för snortning (?)! Jag är lycklig just nu haha.



Linnet

Oh jag måste bara skriva ett litet inlägg om julklappen jag fick av S..Vi såg den i affären och blev kära båda två. När jag skulle köpa hennes julklapp letade jag som en galning efter den men kunde inte hitta hennes storlek..När jag öppnar min present så ligger den där och glänser..Tack sis!


Julkryssning

Det var jättemysigt att åka på julkryssning i år igen. Det var en årlig tradition när jag var mindre som tog slut när vi flyttade till España..Men i år tog vi upp den traditionen igen och det blev mycket lyckat! Först installerade vi oss i våra hytter, sedan gick vi och kollade på Kalle Anka..Efter kalle gick vi till mamma och JMs hytt och hade julklappsutdelning =) Fick bl.a. Abba-singstar, smycken, en plånbok, pengar, m.m. Kl 7 var det dags för julbord, maten var såååå god och stämningen var på topp! Där satt vi ett tag och runt midnatt gick jag och syrran till båtens diskotek, kom hem klockan 6 =) Vi hade riktigt kul, speciellt runt klockan 5 då vi sprang runt på alla våningar och letade efter Angelica, haha. Dagen efter var det en underbar julbrunch oxå, GAH!


Liten Jultomte <3


systrar i badrummet


dance the night away


angelica haha


Julbrunchen



Julklappar

Åh, förresten, igår bytte jag och älskling julklappar =) Jag gav honom ett 3-stegs hudvårdskit (för män) och han gav mig Mariah Careys parfym Luscious Pink plus body lotion =D Fick ett litet gulligt ljus av hans mamma oxå =)

  

Dan före dopparedan.

Fullt upp idag igen! Måste städa mitt rum nu, det var ett tag sen..På eftermiddagen kommer JM hit, då ska vi åka och hämta honom, sen åka o äta middag =) Ska försöka somna tidigt idag, ska vakna upp imorn och ta oss till Sthlm där kryssningen avgår =D Can't wait..<3 Nu måste jag sätta igång!
 


Utdelning

Hihi jag tycker om julklappsbyten! Karin fick av mig en liten kuvertväska och en bodyshop-body butter och jag fick boken "Twilight" av henne =D har velat se filmen ett tag, men d är ju alltid bäst att läsa boken först..tack sötnos! Snart ska jag till gränby med älsklingen o sen byta med honom oxå..=) hihi, jag blir som ett litet barn såhär års..

      



Vem ska klappen få.


Fullt sjå idag =) Härligt att ha mkt att göra så man inte har tråkigt såhär precis innan jul..Om en stund ska jag träffa Karin, vi ska byta julklappar o mysa lite, vi kmr inte träffas på cirka en vecka =( Efter d ska jag träffa älsklingen som precis kmr ha tagit bort sitt gips den stackaren..Vi ska leta efter lite julklappar till våra systrar och jag ska hitta present till mamma oxå, d är dom jag har kvar! Gotta go..

Julrusch

Hur blev det såhär?! Varför är det den 21 december och varför har jag bara köpt EN julklapp? Jag har alltid varit den som är ute i god tid, den som börjar leta julklappar i november. Jag vet inte vad som har hänt i år! Eller jo, jag kan väl gissa på att skolan har tagit upp all min lediga tid så jag har helt enkelt inte haft ork eller tid att shoppa julklappar. Men idag så, nu ska jag ta mig i kragen och köpa alla resterande små klappar, nu har jag tagit nya krafter efter en god natts sömn! Ses i julruschen..




On the twelfth day of Christmas..

Idag har jag slappat från morgon till kväll, första gången på jag vet inte hur länge..Kollade precis på Harry Potter och Fången från Azkaban, har sett den x antal gånger, men tål att ses om och om igen. Samma sak med böckerna, jag har läst de 4 första böckerna ungefär 14 gånger var. De andra kom ju ut medans jag bodde i Spanien så de läste jag inte förrän i somras! Och jag som inte ens hade tänkt läsa dem, tappade intresset ett tag, men gah vad jag hade gått miste om ngt om jag inte läst dem!

Om en stund ska jag bädda ner mig i sängen o antingen läsa/ kolla på tv/ snicksnacka i telefon =) vi vill si. Ska försöka vakna lite tidigt imorgon då jag ska träffa syster yster och shoppa resten av julklapparna! 4 (!!!) dagar kvar nu.

Katastrof


Haha innan  jag duschar måste jag bara skriva av mig lite om min katastrofdag igår..Jag skulle ju som sagt till Sthlm och se nötknäpparen..Tåget skulle gå 18.09. Trots det, när jag kollade på klockan då den var 17.50 märkte jag inte att det bara var 20 minuter kvar.
Så det som hände var att jag 17.55 får PANIK och springer runt i hela huset o skriker på allt och alla att jag är sen ("RING KARIN, NU!"). Därefter rycker jag åt mig jackan o skorna, springer ut och ner för hela backen till 5ans buss då min buss redan hade gått..Väl på bussen så åker den jättelångsamt så en inre kraft råkade skrika åt busschauffören ("SNÄLLA, SKYNDA!!"). Bussen stannar vid stationen 18.07 och jag köper biljetten 18.08, springer till tåget. Jag ser att tåget står kvar och pustar då ut, men..precis när jag kom fram till första ingången började det åka!!

Jag får då panik igen, ringer oscar, sen karin, sen min syster, sen min lärare och beslutar efter ett tag att försöka ta 18.38-tåget (Nötknäpparen skulle börja 19.30) När tåget stannar i Sthlm 19.20 SPRINGER jag allt jag har till operan, ser att Karin och Hanna står utanför och hoppar och tjoar och när jag äntligen har satt mig ner på min plats slocknar lamporna och baletten börjar. Snacka om att vara precis i tid.! Men oh så vackert det var..<3

Friday Night


Nu är det..JULLOV! Detta ska firas ikväll :D Om en stund ska jag hoppa in i duschen, sen åka hem till D och äta tacos, mmuums! Runt 9-10 kmr Karin oxå dit och vid 11 drar vi ner på byen..Får se vart vi hamnar till slut, Emira ska DJ:a på Escobar och där kmr alla man känner vara, men vi får se..Hej hopp!

Julstuff

Riktigt skön dag idag! Hade matte på morgonen, inte jääättekul men avslappnande..Sedan hade vi hål mellan 10 och 13.40 så jag och karin drog till wayne's och drack lite kaffe (älskling: jag lovar, det var en liten kaffekopp!) Klockan 13.40 var det dags för franska med Gabriel, rätt lugnt..Sen var det den årliga KUL I JUL! hahah verkligen kul i år, många roliga bidrag..

Om cirka en och en halv timme ska jag bege mig mot centralstationen och åka till sthlm för att se Nötknäpparen! Hoppas julstämningen kommer till mig oxå nu. Sedan imorn ska vi äta jullunch med klassen och joakim och därefter avslutning =) På kvällen har vi planerat in en liten utgång, ska bli skoj! Detta var en liten kort resumé om mina närmsta 2 dagar haha.

En vanlig dag

Jag har kommit på att det kan vara mitt fel att jag är trött höhö. Jag och älskling pratade i telefon till klockan 1 igår och jag skulle upp klockan 6 för att hinna duscha innan skolan. Som tur var hade jag en slapp dag; först psykologi och sen filosofi då vi i princip kollade på Lejonkungen. Efter filosofin åt jag lunch med tjejerna, jobbade lite med projektarbetet och promenixade hem i solnedgången.

Imorgon ska jag skriva en debattartikel på franska, lycka till! Förutom det ska jag ha möte med min handledare då jag ska informera honom om att vi inte har fått in några sponsorer till Talangjakten trots att deadline var i fredags. *shame*. Ska försöka ta mig ner på stan någon gång snart oxå och boka en klipptid, gärna till på torsdag då jag har en håltimme =)

Lucia Movie Night

Usch jag har vänt på mitt dygn..Kom hem klockan 7 imorse från Lucia Movie Night, gick och la mig direkt. Hade då tänkt vakna typ 1 för att inte bli helt disorienterad när jag vaknade, men när ja vaknade mitt i min dröm om ett svart litet lamm så var klockan 14.45, yay!

Lite om bion igår då..Först kom filmen Yes Man, den var riiiiktigt rolig, satt och skrattade hela filmen! Den andra filmen var skum, sjuk, äcklig, grotesk och bara allmänt fel. Den hette Eden Lake och se aldrig den! Jag har fått men för livet och flera i salongen började gråta när den var slut..Sista filmen hette Zack and Miri make a porno, och den var väl oxå lite skum men jag kunde knappt hålla mig vaken under den så kmr inte ihåg hur den var..

Ikväll ska jag hem till älsklingen o mysa lite o sen sova där :) Och imorn ska jag och syster ut och röja stan, vi måste hitta julklappar haha!

         


 

I'm a survivor


Jag överlevde veckan!! Psykologiprovet kan ha gått åt h*****e, men jag fick åtminstone G, troligen VG..Nu har jag bara en liten franska debattartikel kvar att skriva på tisdag plus en resumé av en text :D YAY!

Ikväll ska jag på Lucia Movie Night med min lilla bäbis, vi var där förra året oxå så kanske blir lite av en tradition..Vi gick omkring med glitter i håret idag dagen till ära oxå, kände oss som småbarn igen..Kan inte fatta att det är julavslutning nästa vecka, känner mig lycklig igen haha..




Psykiskt


Ett ord: PSYK (ologiprov..) och inga fler kommentarer..Helt slutkörd efter att ha pluggat psykologi i 4 timmar på håltimmen, o ska nu plugga ännu mer tills jag helt enkelt somnar..

Sista..jobbiga..saken..innan..jul..

Förutom det är det sista anmälningsdagen till talangjakten imorn, vi har hittils fått in 3 bidrag och cirka 3 eller 4 som har sagt att de ska anmäla sig..Hoppas de gör det innan imorn bara! GAH!

Fågelrumpa


Alla ni som tycker det är fånigt att jag är livrädd för fåglar - idag påmindes jag om varför jag har denna fobi!
Jag cyklade hem helt lugnt med musik i öronen, livet lekte (bortsett från allt plugg förstås)..Långt bort i fjärran ser jag ett svart moln..Som bestod av en miljon fåglar! Molnet kommer närmre o närmre o till slut flyger de små äcklena över huvudet på mig.. Precis när jag tänker "Fuck, jag kommer få en skit på mig", känner jag nånting som ramlar ner på min hand..Och vad ser jag inte om inte en äcklig FÅGELSKIT som ligger där och gror i min vante..THAT'S WHY I HATE BIRDS my friends!

För att byta samtalsämne. Imorgon ska vi göra vår drama-grej på engelskan, jag och min grupp har läst romanen "The Picture of Dorian Gray" och jag är Gray...Dorian Gray. Nu måste jag pysa iväg och hitta min rekvisita plus lära mig mina repliker innan jag blir för trött..

Tjejkväll


Åh, tjejkvällar är bra härliga! Vi åkte först en härligt ringlig och skumpig väg hem till hanna, möttes av en glad och söt liten tös som höll på att laga mat och hade serverat glögg..Sen satte vi oss vid bordet och åt, drack vin, pratade, skrattade och hade det mysigt tills klockan helt plötsligt var 2. Då gick vi och lade oss allihopa i hannas rum på madrasser på golvet o pratade lite till =) Myspys!

Idag måste jag ta tag i verkligheten och plugga igen, nu är det verkligen sista kraftansträngningen så jag har fått tillbaka lite av den motivation jag hade tappat för några veckor sen, skönt!!

The 90s

Har precis tagit en dusch, fluffat till håret, bytt om, sminkat mig, packat och ska möta upp Karin om en halvtimme =) Nu sitter jag o lyssnar på tidig 90-tals musik för att bli mer pepp. I know what I want and I want it now (8)

http://www.youtube.com/watch?v=cvgUdrzGNys

Helg helg

Lördag, härligt! S kom in till mitt rum och väckte mig imorse, så åt vi frukost med decemberljuset tänt..Så mysigt att bo med S igen, som att bo med en kompis =)

Haha jag är lite hes sen igår, jag och älskling sjöng singstar i typ 2 timmar för full hals..Det var kul ibörjan när jag vann, men sen när vi kom till schlager-låtarna vann han överlägset varenda gång, haha inte okay..

Ikväll ska jag på tjejmiddag hos Hanna, ska ta lantisbussen om cirka 4 timmar o sen ska vi sova kvar där, det ska bli jättekul, längesen man hängde med tjejerna utanför skolan på grund av plugg och allt sånt.

Overhead

Haha om ni någonsin ska ramla ner och låtsas dö, se då till att det inte står en Overhead bakom er! På engelskan idag när vi skulle öva på våran dramapjäs gjorde jag nämligen precis detta..Jag ramlar väldigt kraftfullt och dramatiskt baklänges efter att ha blivit mördad, och FJONG slår jag huvudet i den stora metallapparaten..Det gjorde ont, jag lovar.

Svenskan gick sådär, men vi hade det jättemysigt! Vi hade tänt levande ljus, söta joakim hade med sig te och äppelcider o lite annat gott, så satt vi där i 3 timmar o lyssnade på allas redovisningar om 1900-tals författare..Min söta lärare, jag gillar honom!

Om 10 minuter kmr förhoppningsvis S hem med busskortet så att jag kan åka iväg till älskling, vi kmr inte kunna ses så länge, men bättre än ingenting antar jag =/ får ses på måndag igen då det är den 8onde <3

Produktivitet

Yes, äntligen har jag fått något gjort! Slutade klockan 10 idag, min enda lektion var Matte C! =D

Därefter gick jag hem i det snöblandade regnet, chillade lite, gjorde pastasallad till lunch vid 11 och satte sedan igång med plugget.

Nu har jag skrivit klart morgondagens svenskaredovisning, ska bara öva lite på den..Det är det sista vi gör i Svenska B förutom diskussionen om boken "Främlingen" så måste prestera jvligt bra imorn!
Dessutom har jag gjort psykologiläxorna, tagit anteckningar på dom och börjat anteckna lite till psykologikursens sista prov nästa fredag, GAH!

Nu har jag förtjänat att ta det lite lugnt, så nu sitter jag och lyssnar på musik och surfar runt planlöst.

.


Någon som vet hur man botar kronisk trötthet? Jag är nämligen trött. Hela tiden. Egentligen har jag inte tid att sitta framför datorn och göra ingenting just nu eftersom slutspurten innan jul börjar på fredag med allt vad det innebär. Sista-minuten arbeten innan kurserna avslutas, sista-minuten prov, böcker att läsa, redovisningar, skriftliga grejer..not nice!

Dock så har jag räknat ut att på fredag är det exakt 6 månader kvar till...STUDENTEN! :D yaay!

Nu ska jag ta och börja arbeta på min svenskaredovisning som jag ska ha på fredag om Moa och Harry Martinsson, det ska bli intressant att läsa på om dom såhär innan jul =)

PS. Min syster har skapat en blogg som hon ska ägna åt sin sminkverksamhet, besök!
http://sareinasmakeupstudio.blogg.se

Håll ut

Varje morgon vaknar jag och tänker "Håll ut, nu är det bara 3 veckor kvar innan du får vila"..Denna morgon var inget undantag. Men jag har iallafall haft sovmorgon 4 dagar i rad nu, min kropp kmr få en chock när den ska upp klockan 6.30 imorgon!

Nu har jag precis fixat med mitt ansökningsbrev till jobbet på Nickis, ska posta det imorgon bitti på väg till skolan, hoppas verkligen jag får det! Jag behöver peeengar om jag ska överleva maj månad med alla kostnader såsom skivor, mössa, flak, kläder, lär väl lägga ut minst 2000 spänn så måste fixa ett jobb helt enkelt.

Och jag har egentligen inget intressant att skriva om idag eftersom min hjärna inte funkar..

Good day

Idag är en bra dag! Jag hade sovmorgon! :D Kan ju bara inte bli fel..egentligen skulle jag gått hemifrån för en kvart sen, men sedan hittade jag cykelnyckeln som hade varit borta (= S hade städat bort den) så nu kan jag dra om 5 minuter!

Detta bidrog till att ja hann sjunga lite singstar som S hämtade upp igår, bädda min säng, plocka undan i rummet och sätta mig framför datorn en sväng, life is good.

Har bara en lektion idag, sedan ska jag och K jobba med projektarbete så mkt det bara går och efter det ska S och jag ner på stan. Måste posta min jobbansökan till Nickis oxå.

RSS 2.0